Ondersteuning

Waar volwassenen met een beperking van alles kunnen beleven en zorgeloos kunnen wonen

Image
Eén van onze gasten

Voor gasten en hun netwerk

Onze huizen staan open voor schoolverlaters en voor iedereen die thuis woont en een zinvolle dagbesteding zoekt. Al onze gasten hebben een lichte, matige of ernstige verstandelijke beperking. 

Bij ons komen ze vrienden maken, lachen en groeien, geruggesteund door een warm professioneel team. Bij De Poel is iedereen thuis.

Soorten ondersteuning

Dagondersteuning

Onze dagondersteuning omvat een scala aan originele, prikkelende en inspirerende activiteiten. Alles vertrekt van de wensen, talenten en mogelijkheden van onze gasten. Zo maken we van elke dag een hele belevenis.

 

Woonondersteuning

Zorgeloos wonen voelt als vertoeven in een dorp. Collectief samenhuizen, met ruimte voor kleinere groepen, en voldoende plek voor jezelf. En niet te vergeten: elke dag gezond en vers eten op je bord. 

Begeleid werken

De Poel stimuleert gasten uit de dag- en woonondersteuning met zinvol Begeleid Werken. Hierbij gaan ze zelfstandig aan de slag op een fijne, externe werkplek: met individuele ruggesteun van onze jobcoaches én van een lokale mentor op de werkvloer.

Bij De Poel staan deze kernwaarden centraal

Image
Prettig en bijzonder
Prettig & bijzonder 

Humor is het beste medicijn. Het geeft ons de kracht om van elke dag een geweldige ervaring te maken. Lachen doet ontspannen en verbinden. Onze huizen omarmen het leven met een lach. 

Image
Divers & respectvol
Open & trots

We zijn fier op wat onze gasten realiseren. We delen dit graag met de wereld. Heldere en open communicatie zorgt voor zuurstof in ons huis - en daarbuiten. 

Image
Open & trots
Divers & respectvol

We hebben respect voor elkaar en elkaars anders-zijn. De wereld zou maar saai zijn moest iedereen hetzelfde zijn. Diversiteit maakt de wereld, en onszelf rijker. 

Image
Uitstap zee

Open plaatsen

Onze voorziening heeft momenteel enkele open plaatsen voor dagondersteuning beschikbaar, en we nodigen graag geïnteresseerden uit om kennis te maken met onze werking.

Gelieve bij interesse contact met ons op te nemen via het contactformulier hieronder.

 

Contactformulier