Over ons

Onze visie, missie en overlegorganen

Image
Sfeerbeeld

Onze visie

Wij zorgen voor buitengewone ontmoetingen tussen bijzondere normale mensen en bieden een divers en vernieuwend zorgaanbod aan. We vergroten de wereld van onze gasten én die van onze omgeving. We verbreden elkaars blik, leren samen groeien en omarmen diversiteit.

Daarenboven bieden we een warmhartige begeleiding met oprechte aandacht voor elk individu in de groep, met respect voor ieders (aan)kunnen en met een grenzeloze interesse in ieders mogelijkheden.

 

ontdek onze werking

Image
Tuinatelier

Onze missie

Sociaal ondernemen betekent voor ons inzetten op innovatie en continu leren en evolueren en ons zorgaanbod vernieuwen met het oog op welzijnsbevordering van onze gasten en hun persoonlijke groei.

Als organisatie willen we vanuit onze regionale activiteiten meewerken aan een betere wereld met een doorgedreven focus op duurzaamheid doorheen al onze beleidsbeslissingen, projecten en processen van onze organisatie.

Image
Krok & Ko op de jaarmarkt van Vlezenbeek

Sociale inclusie

Vanuit De Poel willen we inclusieve en schaalbare projecten opzetten voor de inclusie van kwetsbare doelgroepen en de interactie met verschillende deelnemers van de samenleving.

Onze lunchbar Krok & Ko is ons eerste inclusief project. De krokante ontmoetingen in Itterbeek en Vlezenbeek smaken alvast naar meer. Veel meer.

Benieuwd naar hoe wij ons inzetten om een inclusieve samenleving mogelijk te maken? Download dan ons inclusiecharter via de knop hieronder.
 

ons inclusiecharter

Image
Leden van het Collectief Overleg

Collectief Overleg

Het Collectief Overleg is samengesteld uit ouders of vertegenwoordigers van onze cliënten. De leden van het Collectief Overleg engageren zich om constructief samen te werken met alle betrokkenen (directie, staf, medewerkers, ouders en vertegenwoordigers van onze cliënten, en onze cliënten zelf) in het belang van alle gebruikers van De Poel.

Elke cliënt heeft recht op kwaliteitsvolle zorgen, recht op ondersteuning zonder discriminatie, recht op inspraak (individueel overleg of middels het collectief overleg), recht op bescherming van de integriteit. Kwaliteit van leven voor elke cliënt is het streefdoel.

Ben je over iets niet tevreden, of heb je een klacht? 

Heb je opmerkingen of ben je niet tevreden over onze dienstverlening? Ons kwaliteitshandboek voorziet een discrete klachtenprocedure. De Poel behandelt klachten, ongewenst gedrag en jouw feedback in alle ernst en discretie.

 

download document